Menu

Restaurant Gist

ambachtelijke gastronomie – september 2017

 

Amuses

In ganzenvet gebakken huisgemaakte chips

Huisgemaakt brood van oude graansoorten uit de steenoven

Eigen paté van konijnenlever

  

Voor

Oester creuse n°0 van Monsieur Jean-Paul – Utah Beach, zeesla, huisgemaakte ricotta 24

Tartaar van rundshart, kappers uit de Dolomieten, rode biet, zure room,

wilde kruiden, gemarineerde dooier 20

Hoofd

Schotse wilde lotte, erwt, boterraap, groene olijf 28

Op karkas gerijpte wilde eend, verse artisjok, zilverui 36

Côte à l’os Galician Super Extra, pied de mouton,

gefermenteerde look, voor 2 personen 48 pp

Na

Huisgemaakte rauwmelkse kaas, vijg, pompoenpitolie 15

Granité van watermeloen, witte chocolade 12

Huisgemaakt ijs van karnemelk, bosvruchten, karamel, meringue 12

  

Degustatiemenu carte blanche

U geeft het vertrouwen aan de chef in een carte blanche menu met persoonlijke, pure gerechten en lokale, huisbereide ingrediënten volgens de seizoenen 

  

3 degustaties 39 / aangepaste wijnen 2 glazen 15

5 degustaties 59 / aangepaste wijnen 4 glazen 28 

7 degustaties 79 / aangepaste wijnen 6 glazen 42 

 

  Menu’s worden per tafel geserveerd. Vanaf 5 personen serveren we enkel het degustatiemenu.

Indien u allergieën heeft, gelieve dit bij uw reservatie te melden.

 

Wijn

De eerlijkheid en echtheid uit onze keuken vertaalt zich ook in de wijnkaart: van sappige, frisse wijnen tot complexe karakters van traditionele wijnboeren uit diverse regio’s van Europa zoals Gabrio Bini, Frank Cornelissen, Mas Coutelou, il Paradiso di Manfredi, Étienne Thiebaud.

Op de kaart vindt u ook een kleine selectie Belgische ambachtelijke bieren.