Menu

Restaurant Gist

ambachtelijke gastronomie – april 2018

 

LUNCHMENU 2 gangen 28

Dit dagelijks wisselend menu wordt aan tafel aan u voorgesteld.

Natuurlijk kunnen we op verzoek ook een vegetarisch menu voor u samenstellen.

  

A LA CARTE

Amuses

In ganzenvet gebakken huisgemaakte chips

Huisgemaakt brood van oude graansoorten uit de steenoven

Eigen paté van kippenlever, gelei van rode biet

Voor

 Mechelse asperge ‘Tripel A’, ei, polenta, daslook 22

Zeeuwse oester, crème van huisgemaakte ricotta, bloedsinas uit Sicilië, zeesla, spirulina 18

Naamse slakjes ‘Petit Gris’, schorseneer, zeekraal, monniksbaard, kruidenolie 28

Tartaar van boerderijeend, rode biet, kappers uit de Dolomieten, gemarineerde dooier 22

Hoofd

Noordzeekabeljauw in beurre noisette, crumble van zwarte olijf 32

Octopus uit de Middellandse Zee, traag gegaard in rode wijn 28

Nestduif uit Anjou, op karkas gebakken 36

Kalfstong, Marsala, Cevenne-ui, rozijn 28

Entrecôte ‘Galician Super Extra’ 38

Côte à l’os ‘Galician Prime Selection’ 20 jaar, (+/- 2kg), voor 2 personen 75pp

Na

Huisgemaakte rauwmelkse kaas, peer, pompoenpitolie 15

Granité van Amalficitroen, witte chocolade 12

Huisgemaakt ijs van karnemelk, gekarameliseerde appel, meringue 12

Chocolade van Madagaskar, amandel, room 12

    

DEGUSTATIEMENU

7 degustaties 79 / aangepaste wijnen 6 glazen 42 

U geeft het vertrouwen aan de chef in een carte blanche menu gebaseerd op de kaart met

persoonlijke, pure gerechten en lokale, huisbereide ingrediënten volgens de seizoenen.

  

   

Menu’s worden enkel op weekdagen en per tafel geserveerd.

Indien u allergieën heeft, gelieve dit bij uw reservatie te melden.

  

WIJN

De eerlijkheid en echtheid uit onze keuken vertaalt zich ook in de wijnkaart: van sappige, frisse wijnen tot complexe karakters van traditionele wijnboeren uit diverse regio’s van Europa zoals Gabrio Bini, Frank Cornelissen, Weingut Schmitt, il Paradiso di Manfredi.

Op de kaart vindt u ook een kleine selectie Belgische ambachtelijke bieren.