Menu

Restaurant Gist

ambachtelijke gastronomie – november 2017

 

Amuses

In ganzenvet gebakken huisgemaakte chips

Huisgemaakt brood van oude graansoorten uit de steenoven

Eigen paté van konijnenlever

  

Voor

Wilde paddenstoelen, gekaramelliseerde aubergine, koude sabayon, krokante polenta 26

Oesters creuse n°1 uit Utah Beach van Monsieur Jean-Paul, tartaar van wild hert,

kappers uit de Dolomieten, rode biet, zure room, zeesla 24

Kalfstong in appelazijn van Zwijndrecht, ui, pijnboompit, rozijn 24

Hoofd

Lotte uit de Noordzee, boterraap, crumble van zwarte olijf 38

Op karkas gerijpte wilde eend, verse artisjok, zilverui 36

Côte à l’os ‘Galician Super Extra’, eekhoorntjesbrood, boerenkool, voor 2 personen 39 pp

Na

Huisgemaakte rauwmelkse kaas, vijg, pompoenpitolie 15

Granité van citrusvruchten, witte chocolade 12

Chocolade van Madagaskar, kastanje, bessen 12

  

Degustatiemenu carte blanche

U geeft het vertrouwen aan de chef in een carte blanche menu met

persoonlijke, pure gerechten en lokale, huisbereide ingrediënten volgens de seizoenen 

  

3 degustaties 39 / aangepaste wijnen 2 glazen 15

5 degustaties 59 / aangepaste wijnen 4 glazen 28 

7 degustaties 79 / aangepaste wijnen 6 glazen 42 

 

Verse truffel

Verse truffel uit Umbrië kan geserveerd worden bij de gerechten of bij de menu’s

per portie 25

   

Menu’s worden per tafel geserveerd. Vanaf 5 personen serveren we enkel het degustatiemenu.

Indien u allergieën heeft, gelieve dit bij uw reservatie te melden.

  

Wijn

De eerlijkheid en echtheid uit onze keuken vertaalt zich ook in de wijnkaart: van sappige, frisse wijnen tot complexe karakters van traditionele wijnboeren uit diverse regio’s van Europa zoals Gabrio Bini, Frank Cornelissen, Mas Coutelou, il Paradiso di Manfredi.

Op de kaart vindt u ook een kleine selectie Belgische ambachtelijke bieren.