Menu

Restaurant Gist

ambachtelijke gastronomie – februari 2018

 

Nieuw op woensdag, donderdag en vrijdag:

LUNCHMENU 2 gangen 28

Dit dagelijks wisselend menu wordt aan tafel aan u voorgesteld.

Natuurlijk kunnen we op verzoek ook een vegetarisch menu voor u samenstellen.

  

A LA CARTE

Amuses

In ganzenvet gebakken huisgemaakte chips

Huisgemaakt brood van oude graansoorten uit de steenoven

Eigen paté van konijnenlever

  

Voor

 Bretoense coquille st-jacques met koraal, in de schelp gerookt 28

Zeeuwse oesters creuse n°1, crème van huisgemaakte ricotta, zeesla, spirulina 18

Tartaar van boerderijeend, kappers uit de Dolomieten, spruit, gemarineerde dooier 22

Petits-Gris de Namur, wilde paddenstoelen, koude sabayon, polenta, zeekraal 28

Hoofd

Octopus uit de Middellandse Zee, traag gegaard in rode wijn 28

Nestduif uit Anjou, op karkas gegaard 36

Kalfstong, marsala, zilverui, rozijn 28

Entrecôte ‘Galician Super Extra’ 38

Côte à l’os ‘Galician Prime Selection’ 20 jaar, (+/- 2kg), voor 2 personen 75pp

Na

Huisgemaakte rauwmelkse kaas, vijg, pompoenpitolie 15

Granité van citrusvruchten, witte chocolade 12

Huisgemaakt ijs van karnemelk, gekarameliseerde appel, meringue 12

Chocolade van Madagaskar, kastanje, room 12

  

    

DEGUSTATIEMENU

7 degustaties 79 / aangepaste wijnen 6 glazen 42 

U geeft het vertrouwen aan de chef in een carte blanche menu gebaseerd op de kaart met

persoonlijke, pure gerechten en lokale, huisbereide ingrediënten volgens de seizoenen

  

   

Menu’s worden per tafel geserveerd.

Indien u allergieën heeft, gelieve dit bij uw reservatie te melden.

  

WIJN

De eerlijkheid en echtheid uit onze keuken vertaalt zich ook in de wijnkaart: van sappige, frisse wijnen tot complexe karakters van traditionele wijnboeren uit diverse regio’s van Europa zoals Gabrio Bini, Frank Cornelissen, Weingut Schmitt, il Paradiso di Manfredi.

Op de kaart vindt u ook een kleine selectie Belgische ambachtelijke bieren.